Halal Kolbasa

Kolbasa necə saxlanılmalıdır?



Kolbasaların saxlanma temperaturu 0(dərəcə)C-dən +8℃ -dək olmamalıdır. Soyuducuda rütubət 75%-i keçməməlidir.

Açıq kolbasa paketi 15 sutka ərzində saxlanıla bilər. Qidalara xələl gətirməmək üçün onları folqa və yaxud kağız paketlə örtün.



Hacı Turqay



Kolbasa və sosiskalarda kalori miqdarı nə qədərdir?



Kolbasa və sosikaların kalori miqdarı növ və tərkibinə görə dəyişir. “Hacı Turqay” sosiskalarında kalori miqdarı 200-250 kkal arasında dəyişir. Bişirilmiş kolbasalarda kalori miqdarı adətən 200-250 kkal arasında olur.

Hissə verilmiş və yarı-hissə verilmiş kolbasalarda isə kalori miqdarı daha fərqlidir. Bəzi servelat növləri 100 qram üçün 373 kalorililiyə sahibdir. Bütün məhsullarımızın kalori miqdarı haqqında məlumatları Məhsullar bölməsindən öyrənə bilərsiniz.

Halal Kolbasa


Hacı Turqay



Halal Kolbasa

Vetçina nədir?



Vetçinanın kolbasa və sosiska ilə müqayisədə daha qədim tarixi var. Kolbasadan fərqli olaraq, vetçina hamar və bütöv ət tikəsindən hazırlanır. Ət sümükdən lay-lay və bütöv şəkildə olmaqla ayrılır, yağı çıxarılır, marinadda saxlanılır və preslənir.

Vetçinanın çiy, bişmiş və hisə verilmiş olmaqla, fərqli növləri olur.Vetçina toyuq və hinduşka ətindən də hazırlanır. Kolbasadan fərqli olaraq, daha duzlu olur. Bəzən digər ədviyyatlardan da istifadə olunur.